Ако продължите трудовия си договор и към началото на отпуска сте осигурени за общо заболяване и майчинство . А с работодателя говорихте ли? :hmmm:

 Да -  няма проблем да ми удължат договора
3. Условия за придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане.

За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:

към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;
да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател.
да им е разрешен съответният вид отпуск.

http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

незнам кой от НОИ Ви го е казал, но ние изобщо не сме Ви заблудили!

р.р
2 години са за друго нещо, което ме навява на мисълта, че Вие не сте разбрала точно какво са казали от НОИ


Напротив, много добре съм разбрала- имам право на майчинство ( което е 2 години ) , ако имам повече от 12 месеца стаж в живота си в минимален размер - 310 лева, а след нова година - 340 лв
ще получавате МРЗ за страната, а дали за 1 или 2 години, зависи от трудовият Ви договор

Току-що ми казаха от НОИ, че условието за получаване на майчинство в продължение на 2 години е да имам повече от 12 месеца стаж в живота си, така че не ми дадохте компетентен отговор
ще получавате МРЗ за страната, а дали за 1 или 2 години, зависи от трудовият Ви договор

Благодаря ви много !!!!
Колко теми ще пускате?
Дадох Ви и линк към калкулатора за майчинство. Най-отгоре е описано кога, какви суми се вписват. Прочетете внимателно указанието и пресметнете!

На вторият въпрос - ако сте осигурена за обща заболяване и майчинство , ще имате право на майчинство

 Ами според калкулатора ще си получавам две години по 310 лева, което е малко вероятно...
  Здравейте, отново ! При положение, че имам повече от 12 месеца осигурителен стаж ( прекъснат), но не за последните две години , а за периода от 2011 г. назад, и съм назначена на работа 4 месеца преди термина (24.02.2014) ,какъв ще бъде размера на майчинството и и за какъв период от време ?
 И втория въпроси ми е : Ако имам осигурителен стаж и след раждането , през 2014 година, ще имам ли право в този случай на обезщетение за отглеждане на дете и през втората година ? Благодаря ви предварително !

 Здравейте отново, може ли някой да ми даде информация в какъв размер ще ми бъде майчинството, при положение,че имам повече от 1 година стаж, но считано от 2011г. назад ? Защото според калкулатора ше получавам две години майчинство , равно на 310 лв, което ми се вижда малко вероятно...
За да взимате обезщетение до 1 годинка на детето, е важно към 45 дневния болничен за бременност да сте на трудов договор.
Няма значение как ще е оформен договорът

Благодаря на всички за отговорите ! Много ми помогнахте !
Искрено се съмнявам в това. Договорът е само за 2 месеца.

 А ако поискам да ми удължат договора ? Кажете ми, кое е най- удачно в тази ситуация ? Или безсрочен договор ?
Здравейте, терминът ми е на 24.02.2013.Имам повече от 12 месеца  осигурителен стаж в периода от 02.2011г. назад ( с прекъсване). От 2012 г. съм на трудовата борса, а от 24.10.2013 съм назначена на работа с месечно възнаграждение 348.00 лв. като  трудовия договор е с период 2 месеца. Това,че е само за 2 месеца би ли представлявало проблем за получаването на майчинство ? Ако не е проблем , 1 или 2 години ще получавам майчинство и какъв размер ще бъде то ? Благодаря ви предварително и се извинявам за некомпетентността си !